Houtplein 10
Haarlem

Zeer uniek woon/werkobject aan de rand van Haarlem centrum en grenzend aan Haarlemmerhout. Mogelijkheid tot realisatie van 3 appartementen, waarbij wonen en werken gecombineerd kan worden.

Dit onder architectuur gebouwde object heeft een kantoor- en woonbestemming en beschikt over een totaal vloeroppervlak van ca. 488 m², verdeeld over drie lagen plus een vide en entresol.

Als bijzondere invulling wordt gedacht aan:
– Begane grond: royale woonlocatie met mogelijkheid om wonen en werken/atelier te combineren op de begane grond, in een bijzondere loft-achtige ruimte met patio van totaal ca. 280 m².
– 1e en 2e verdieping: op de verdiepingen, separaat bereikbaar, bestaat de mogelijkheid om 2 prachtige woonappartementen te creëren van ca. 110 en 80 m² (en zelfs uit te breiden) met terrassen op Westen en zicht op de kathedraal.
– Ook kunnen deze appartementen samengevoegd worden om uiteindelijk een uniek appartement van ca. 200 m² te realiseren.

Omdat het object volgens het bestemmingsplan een ‘Gemengde bestemming’ heeft is een dergelijke ontwikkeling te realiseren en reëel haalbaar.

Locatie:
Het pand bevindt zich op een aantrekkelijke locatie aan de rand van de bruisende binnenstad van Haarlem en tegenover het prachtige stadspark de Haarlemmerhout. Met alle voorzieningen op loopafstand een zeer gewilde buurt om in te wonen.

Het Houtplein krijgt in 2022 een totale metamorfose met meer groen en een voetgangersgebied met een autoluw karakter (zie schetsen). Tevens komt er voor fietsen een ondergrondse fietsenkelder.

Bereikbaarheid & parkeren:
Het object is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, met een directe verbinding met het NS-Station Haarlem. Nabij de uitvalswegen richting Amsterdam, Schiphol, Den Haag en Noord-Holland. Parkeren (betaald/abonnement) kan in de parkeergarage tegenover het pand, onder het provinciegebouw.

Aanvaarding in overleg en oplevering in huidige staat.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. NEN meetrapport beschikbaar.

Terug naar overzicht

Kenmerken

StatusBeschikbaar
AanvaardingIn overleg
Koopprijs€ 2.000.000,- k.k.
SoortHerenhuis
TypeTussenwoning
Bouwjaar1880
Woonoppervlakte488 m2
Oppervlakte externe bergruimte0 m2
Inhoud1.250 m3
Aantal kamers4
TuintypenZonneterras
GarageGeen garage

Foto's

Plattegronden