Schoterkwartier fase 2!

Schoterkwartier

Deze unieke nieuwbouwlocatie aan het water heeft de naam ‘Schoterkwartier’ gekregen. Deze naam herinnert aan de jaren twintig van de vorige eeuw waarin het grondgebied van de gemeente Schoten werd toegevoegd aan de gemeente Haarlem. Nog steeds is de dorpskern van Schoten zichtbaar en is de naam Schoten binnen Haarlem goed bekend.

Het nieuwe woongebied ligt aan het Spaarne, nabij de Waarderbrug. Het terrein wordt verder omsloten door de Transvaalstraat aan de zuidzijde, de Delistraat aan de westzijde.
 

 

AM

 

Als projectontwikkelaar is AM al geruime tijd betrokken bij de ontwikkeling van deze locatie en in het voorjaar van 2021 zijn de eengezinswoningen van fase 1 opgeleverd. Met veel enthousiasme hebben wij de 2e fase ontwikkelt, een goede mix aan duurzame woningen en appartementen, welke goed aansluiten op de gerealiseerde woningen in fase 1.
Schoterkwartier is gelegen in het zuidelijke deel van de Indische buurt in Haarlem en wordt omgeven door de Spaarndamseweg (met daarlangs het Spaarne), de Transvaalstraat en de Delistraat. Alle gewenste dagelijkse voorzieningen (supermarkt, kinderopvang, basisonderwijs en sport- en recreatiefaciliteiten) liggen in de nabijheid. Verder bestaat er een goede verbinding van en naar het centrum van Haarlem. Deze verbinding is vooral gebaseerd op bus- en fietsverkeer. Dit om voor de korte afstand het gebruik van de auto te minimaliseren.
 

 

Appartementen

 

Aantal woningen: 22 (18 appartementen, 3 maisonettes en 1 penthouse)
Bouwnummers: 37 t/m 58
Woonoppervlakte: ca. 56 tot 182 m2De statige en moderne woontoren telt 17 verdiepingen en de beide entrees van de koopappartementen en de huurappartementen zijn gesitueerd op de begane grond aan de zijde van de Spaarndamseweg. Onder het middengebied van het plan bevindt zich ook de stallinggarage met de inritten op de begane grond aan de zijde van de Transvaalstraat en de uitritten aan de kant van de Siantarstraat. Voor ieder appartement is een stallingplaats beschikbaar en voor enkele appartementen en het penthouse worden 2 plaatsen gereserveerd.Op de begane grond/1e verdieping en 1e verdieping/2e verdieping komen 4 maisonnettes met woonoppervlaktes van ca. 93m2 tot 143m2 met een royaal terras op het westen of een balkon aan de kant van Het Spaarne. De huurappartementen zijn gelegen op de 3e verdieping tot en met de 12e verdieping. Op deze verdiepingen worden 5 appartementen gerealiseerd met woonoppervlaktes van ca. 56 – 62m2.Ook op de 13e verdieping liggen 5 koopappartementen met een woonoppervlakte van ca. 56 – 65- m2 en allen een balkon op het zuiden, het westen en/of met zicht op Het Spaarne. Vanaf deze hoogte ben je verzekerd van een prachtig uitzicht over de stad en het water. Op verdieping 14 tot en met verdieping 16 liggen 2 topappartementen met 2 slaapkamers van ca. 94 -99m2 en 1 topappartement op het zuiden van ca. 113 m2 met 3 slaapkamers en is het eindeloos genieten van het uitzicht vanaf de balkons.Het penthouse op de 17e verdieping op 51 meter hoog heeft rondom een spectaculair uitzicht. De woonoppervlakte van het penthouse met maar liefst 182m2 heeft een enorm dakterras van ca. 135m2! Dat is nog niet alles want iedere zijde heeft ook nog eens een balkon, zodat je vanuit alle vertrekken zowel binnen als buiten van het uitzicht kunt genieten. Voor de penthouse is tevens een berging op de begane grond beschikbaar.De vormgeving van de slanke toren is bijzonder, onder meer door de schuine lijnen van gevels, balkons en terrassen. De architectuur sluit mooi aan op de naastgelegen herenhuizen en stadswoningen en de vormgeving van de groenstrook, de scheg.

 

 

17 Stadswoningen, 12 Herenhuizen en 7 Eengezinswoningen.

 

Schoterkwartier biedt een grote variatie aan woningtypen waarbij goed is nagedacht over wooncomfort, indeling en buitenruimte – en daarmee dus ideaal voor de diverse soorten bewoners en de meest uiteenlopende woondromen.

Aanbod koopwoningen
Dit plandeel biedt een aantrekkelijk en gevarieerd woonprogramma. Er komen 12 drielaagse en vierlaagse herenhuizen aan het Spaarne. Daarnaast worden er 7 eengezinswoningen en 17 stadswoningen aan het groene binnengebied ontwikkeld. De woonoppervlakte varieert van ca. 114 m2 tot ca. 167 m2.

Arons en Gelauff architecten is de ontwerper van de stadswoningen, herenhuizen en appartementen in het project. Centraal staat een slanke woontoren die links en rechts wordt geflankeerd door stadswoningen van drie en vier woonlagen. De stadswoningen in het project hebben ruime terrassen boven de half open parkeergarage. Het parkeren van auto’s en fietsen vindt plaats in deze parkeervoorziening op de begane grond, welke in het midden van het project tussen de bebouwing en het groen is opgenomen. De woontoren wordt 17 verdiepingen hoog.
De eengezinswoningen zijn getekend door Klous + Brandjes Architecten.

Schoterkwartier krijgt een expressieve vormgeving waarin ritme, schuine lijnen en bijzondere dakvormen met elkaar zorgen voor een herkenbaar en fraai beeld.
 

 

Haarlem

 

De rijke geschiedenis van Haarlem gaat terug naar de 10e eeuw. De stad heeft altijd een enorme aantrekkingskracht gehad op kooplieden, kunstenaars en recreanten. En dat is nog steeds zo: Haarlem heeft heel veel te bieden. Zo vind je er misschien wel de beste winkelstraten van het land en de gezelligste pleinen vol cafés en restaurants.
 

 

Straten, pleinen en hofjes

 

Het bruisende stadshart van Haarlem wordt gevormd door een doolhof van straten, knusse stegen en prachtige doorkijkjes. Shopliefhebbers zullen zich zeker vermaken in de Gouden Straatjes vol boetiekjes en speciaalzaken. Maar welke straat je ook inslaat, de kans is groot dat je op een van de beroemde Haarlemse pleinen uitkomt. Centraal in de binnenstad vind je de Grote Markt, één van de mooiste pleinen van Europa. Het plein wordt omringd door cafés, restaurants en de indrukwekkende Grote of Sint-Bavokerk. Ook gezellig zijn de Botermarkt en het Houtplein, met hun eettentjes en kroegen. Meer verscholen liggen de beroemde Haarlemse hofjes, zoals het Hofje van Oorschot en het prachtige Hofje van Bakenes. De meer dan 40 hofjes vormen oases van rust in de dynamische stad en zijn zeker ook een bezoek waard.
 

 

Stad van cultuur

 

Op cultureel vlak is er in Haarlem genoeg te beleven: de stad heeft een enorm hoge museumdichtheid. Wereldberoemd is het Frans Hals Museum, gewijd aan een van de beroemdste Haarlemse schilders en zijn tijdgenoten. Ook het Teylers Museum, dat geheel in het teken staat van wetenschap, ontdekkingen en historie, is zeker een bezoekje waard. Daarnaast vind je in Haarlem het Draaiorgelmuseum met een indrukwekkende collectie draai- en showorgels, een Kathedraalmuseum, het Vervoermuseum en een Archeologisch Museum. Maar eigenlijk is de binnenstad van Haarlem zélf al een groot openluchtmuseum: kuierend door het gezellige stadshart wandel je zó de Gouden Eeuw binnen.
 

 

Er op uit

 

Wil je even de stadse drukte uit? In en om Haarlem is het niet om lekker tot rust te komen. Het Spaarne, de veelbezongen rivier die Haarlem in tweeën snijdt, is de perfecte ambiance voor een boottocht. Op Mooie Nel, de recreatieplas tussen Haarlem en Spaarndam, kun je eindeloos varen, subben of vissen. En heb je zin in een lange wandeling? Binnen een paar minuten sta je in de eindeloze natuur van nationaal park Zuid-Kennemerland.
 

 

Perfect bereikbaar

 

De ligging van Haarlem is eigenlijk ideaal: vanuit de stad reis je met de trein of de auto snel en gemakkelijk naar Amsterdam, Leiden of Alkmaar. Daarnaast zit je vlakbij de kust: het strand van Bloemendaal en Zandvoort liggen op fietsafstand.
 

 

Interesse in Schoterkwartier?

 

Schrijf je dan nu in!

 
Of neem contact op
 

Terug naar overzicht

Kenmerken

Status in verkoop
Plaats Haarlem
Type woningen appartementen en rijwoningen
Ontwikkelaar AM
Maak hier een afspraak Geheel vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.