JRS makelaars

Het bord mag in de tuin!

Huis verkopen in Haarlem, Heemstede en omstreken.

Zoekt u een makelaar in Haarlem, Heemstede om de verkoop van uw woning te begeleiden? Dan bent u bij ons echt aan het juiste adres. Kiezen voor JRS makelaars, is kiezen voor kwaliteit. Wij vertellen graag hoe het proces in zijn werk gaat en hoe wij ervoor gaan zorgen het proces soepel te laten verlopen en hoe wij het maximale resultaat gaan bereiken.

 

Beste moment om mij huis te verkopen?

Gaat u eerst een woning kopen of eerst verkopen? Dit zal afhankelijk zijn van uw situatie. Het verkopen is in de meeste gevallen binnen enkele weken gelukt, maar het aankopen daarentegen kan maanden duren.

Als u heeft besloten om eerst uw woning te verkopen, dan heeft dit een aantal voordelen. U weet precies wat de woning heeft opgebracht en dus ook wat u kan uitgeven aan de volgende woning. Daarnaast loopt u geen enkel risico om straks twee woningen te bezitten.

Ook kan u zelf het moment van de verkoop bepalen. Het voorjaar blijft voor de meeste woningen het beste moment om deze te verkopen, aangezien de tuin dan bijvoorbeeld mooi in bloei staat en de pluspunten van een woning vaak nog beter tot zijn recht komen. Dit heeft een positieve invloed op de opbrengst. Nadat uw woning is verkocht, moet u snel op zoek naar een nieuwe woning. Het kan zo zijn dat dit niet binnen enkele maanden lukt en dat er een tussenoplossing gevonden moet worden. U zult dan dus twee keer moeten verhuizen en wellicht tijdelijk een woning kunnen huren.

Gezien het beperkte aanbod en de grote vraag, kiezen de meeste mensen om eerst een woning aan te kopen. Dit kan u zelfstandig doen, maar u kunt JRS makelaars ook inschakelen als aankoopmakelaar. Nadat u een nieuwe woning heeft aangekocht, dan is het in de meeste gevallen wenselijk om de huidige woning zo snel mogelijk te verkopen. En als dit midden in de winter is, dan gaan wij natuurlijk wachten tot het voorjaar. Wel houden wij vaak rekening met de schoolvakanties en de feestdagen.

 

Wat is het werkgebied van JRS makelaars?

Wij zijn actief in de gehele regio Kennemerland.

Vanuit ons kantoor in Heemstede bedienen wij de markt in Heemstede, Aerdenhout, Bentveld, Bloemendaal, Zandvoort, Bennebroek, De Zilk, Vijfhuizen en de Haarlemmermeer.

Vanuit ons kantoor in Haarlem bedienen onze makelaars wij de markt in Haarlem, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek, Driehuis en IJmuiden.

Mocht u van onze diensten gebruik willen maken en ligt uw woning in een ander gebied. Neem dan contact met ons op! Diverse makelaars hebben bijvoorbeeld ook werkervaring en dus lokale kennis in Amsterdam.

 

Hoe werkt het verkopen van mijn woning?

 

20 stappen naar een verkochte woning

Fase 1 (Voorbereiding) binnen 2 weken

 1. Verkoopgesprek (vrijblijvend)
 2. Verkoopadvies bespreken
 3. Tekenen opdracht tot dienstverlening
 4. Afspraak inplannen fotograaf en inmeter/plattegronden maker
 5. Activatie Move.nl (uploaden ID, invullen lijst van zaken, vragenlijst, aanleveren overige stukken)
 6. Verkoop klaar maken woning
 7. Fotograferen/inmeten woning
 8. Totale presentatie voor controle naar verkoper(s)
 9. Woning aanmelden op Funda, JRS, MVA, social media en bord plaatsen

Fase 2 (Verkoop) flexibel

 1. Bezichtigingen inplannen
 2. Bezichtigingen
 3. Onderhandelingen

Fase 3 (Afhandeling) tussen de 2 en 6 weken (afhankelijk van ontbindenden voorwaarden)

 1. Koopovereenkomst ondertekenen
 2. Startdatum 3 dagen bedenktijd koper
 3. Ontbindende voorwaarden (eindigen 4/5 weken na ondertekenen koopovereenkomst)
 4. Verkoop definitief
 5. Storten waarborgsom/bankgarantie bij notaris

Fase 4 (Levering) meestal tussen de 2 en 6 maanden na tekenen koopovereenkomst

 1. 1-2 weken voor de levering concept stukken van notaris en inplannen inspectie
 2. Inspectie (is alles zoals afgesproken en meterstanden opnemen)
 3. Overdracht bij notaris

 

De hoogst mogelijke opbrengst?

Wij snappen dat geld belangrijk is. U moet een nog duurdere woning terug kopen of wilt graag iets overhouden voor uw oude dag om van te kunnen genieten.Wij gaan dus voor een maximaal resultaat. In overleg met u zullen wij de verkoopstrategie bepalen, waarin wij u uiteraard adviseren.

Onze makelaars leiden de kandidaten niet rond, Nee!! onze makelaars verkopen uw huis. Dit doen we door gerichte vragen te stellen aan de kandidaat-kopers, door met ze mee te denken en om minpunten van uw woning te om te buigen naar pluspunten. Dit doen we op een vriendelijke en natuurlijke manier. Als er onderhandeld moet worden dan staan wij ons mannetje en zullen ze altijd in overleg met u de te nemen stappen bespreken. Dit alles om het beste resultaat te bereiken.

Wat zijn de kosten om mijn huis te verkopen?

Dit is afhankelijk van het type huis, de markt en uw wensen. Na ons kennismakingsgesprek ontvangt u een verkoopadvies met de vraagprijs, de aanpak, de verwachte opbrengst en onze kosten (courtage). Dit kan een percentage zijn over de verkoopprijs, een vast tarief of een courtage op basis van succes. U bepaald! Maar u ontvangt altijd onze volledige aandacht en wij werken altijd op basis van een full service dienstverlening.

 

Waarom JRS makelaars?

 

 

Zelf mij huis verkopen?

Dit is inderdaad goedkoper en u bent minder geld kwijt aan makelaarskosten. Dit komt natuurlijk omdat u een deel van de werkzaamheden zelf doet. Maar u bent niet objectief, waardoor kandidaat-kopers niet eerlijk durven te zeggen wat ze vinden of niet de kritische vragen durven te stallen. Wij zijn ervan overtuigd dat een professionele makelaar een hogere opbrengt realiseert en dat die paar duizend euro die u meer kwijt bent makkelijk terugverdiend worden. Er zijn genoeg voorbeelden te laten zien, dat een professionele makelaar een veel hogere opbrengst realiseert voor eenzelfde type woning die in dezelfde straat gelegen is.

 

Gratis kennismaking!

Spreekt onze aanpak u aan? We zetten onze kennis, kwaliteit en enthousiasme graag in voor de succesvolle verkoop van uw woning. Bel voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.

ik wil mijn woning verkopen

 

Terug naar overzicht
Verkopen
Fijn om de verkoop aan professionals over te laten