Taxatie van jouw woning of bedrijfspand

Soms is een indicatie van de waarde van de woning of bedrijfsmatig vastgoed niet voldoende. Dan wordt er gevraagd om een officiële taxatie en taxatierapport. Bijvoorbeeld bij een financieringsaanvraag, nieuwbouw of verbouw, een echtscheiding of vanuit een bedrijfsmatige situatie. In al die gevallen staan onze professionele makelaars/taxateurs voor u klaar. We werken in opdracht van particuliere en professionele opdrachtgevers, zoals notariskantoren, accountantskantoren, financiële instellingen en de belastingdienst. Goed om te weten: we zijn bevoegd en gecertificeerd om alle soorten taxaties te mogen verrichten.

 

 

Wat houdt een taxatie in?

Op afspraak komt onze taxateur langs bij de woning/ het pand waar het om gaat. Dan start een grondige inspectie, met veel aandacht voor de details. Van de staat van onderhoud tot materiaalgebruik, van het aantal vierkante meters tot verbouwmogelijkheden. Ook de locatie, de ligging, de (bouw)plannen voor de omgeving en de lokale woningmarkt tellen mee in het bepalen van de waarde van het object. Na de taxatie op locatie stelt de taxateur een uitgebreid rapport op met een gedetailleerde omschrijving en natuurlijk de getaxeerde waarde. Dat taxatierapport moet overigens ook weer aan bepaalde eisen voldoen.

 

 

NWWI kwaliteitseisen

Voor een woning die jezelf bewoond is in de meeste gevallen een gevalideerd rapport door NWWI benodigd. NWWI staat voor Nederlands Woning Waarde Instituut. Deze instantie keurt de taxatierapporten van aangesloten taxateurs. Zij garanderen dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke en vaste richtlijnen is opgesteld. Uitsluitend taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen mogen zich bij het NWWI aanmelden. Uiteraard hoort JRS makelaars in het rijtje van bevoegde en gecertificeerde taxateurs.

 

Verhuurd vastgoed en taxaties van uw bedrijfspand

Voor jouw verhuurde woning is meestal een speciaal format benodigd en moet de taxateur op de lijst zijn van de betreffende geldverstrekker. Wij mogen taxeren voor de volgende geldverstrekkers, Domivest, RNHB, Dynamic, NIBC, Solid Brick, Mogelijk.nl, De Nederlandsche, Rabobank, ABN AMRO en de ING. Staat jouw geldverstrekker er niet bij neem dan contact met ons op. Ook taxeren wij vastgoed portefeuilles door het hele land.

Wat kost een taxatie?

Daar kunnen we geen vast bedrag voor noemen. De kosten voor het taxeren en het opstellen van het taxatierapport zijn namelijk afhankelijk van het object en de complexiteit. Je kan je voorstellen dat het taxeren van een royale villa een ander prijskaartje kent dan een compact appartement. Wil je een indicatie van de taxatiekosten van jouw vastgoed? Neem contact met ons op. We denken graag met je mee.

 

 

ik wil een taxatie aanvragen Terug naar overzicht
Maak hier een afspraak Geheel vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.